Ciasto czekoladowe - Kasieńka

Proste w przygotowaniu.

Przepis:

Reklama

Skład:

125g mąki tortowej,

125g cukru,

2 jajka,

1 cukier waniliowy,

2 łyżeczki proszku do pieczenia ,

0,5 kostki masła,

4 łyżeczki kakao,

2 łyżki mleka,

0,5 olejku waniliowego,

mały słoik dżemu truskawkowego (może być porzeczkowy, konfitura wiśniowa,itp wg upodobań)

Wykonanie:

Masło roztopić. Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać roztopiony tłuszcz oraz olejek waniliowy. Następnie porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem. Kolejno dodać mleko i dżem, miksując na gładką masę.

Małą foremkę (jak do keksa) wysmarować masłem/margaryną i obsypać kaszka manną. Przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura pieczenia 180stopni przez ok 30minut (ja sprawdzam drutem czy jest upieczone).

Ciasto wychodzi puszyste i naprawdę bardzo smaczne, a nie wymaga dużo przygotowań!!

SMACZNEGO!!

Dowiedz się więcej na temat: jaja | ciasto | ciasta

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje