Ciasto drożdżowe z truskawkami - Karolina

<b>Składniki</b>: 1kg mąki, 5 jaj,kostka drożdży,1 szklanka cukru, 200g margaryny, olejek waniliowy lub cukier waniliowy, truskawki mrożone lub świeże, mleko.

Przygotowanie

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i odstawić w ciepłe miejsce. Margarynę rozpuścić z cukrem, wystudzić dodać rozmącone jaja - wlewając je mieszać masło, dodać mąkę, olejek, drożdże i ciepłe mleko. Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie przełożyć na dużą blachę ( jak piekarnik), ułożyć truskawki, posypać kruszonką zrobioną z mąki cukru i margaryny i upiec. Smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas