Ciasto drożdżowe z truskawkami - Karolina

Składniki: 1kg mąki, 5 jaj,kostka drożdży,1 szklanka cukru, 200g margaryny, olejek waniliowy lub cukier waniliowy, truskawki mrożone lub świeże, mleko.

Przygotowanie

Reklama

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i odstawić w ciepłe miejsce. Margarynę rozpuścić z cukrem, wystudzić dodać rozmącone jaja - wlewając je mieszać masło, dodać mąkę, olejek, drożdże i ciepłe mleko. Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie przełożyć na dużą blachę ( jak piekarnik), ułożyć truskawki, posypać kruszonką zrobioną z mąki cukru i margaryny i upiec. Smacznego.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: mleko | drożdże | ciasto

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje