Ciasto z manny - przysłała Mieczysława

Pół szklanki kaszy manny, pół szklanki cukru, 3 jaja, 1 cukier waniliowy, szklanka dowolnego soku owocowego, rodzynki, tłuszcz do smarowania formy.

article cover
INTERIA.PL

Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić, utrwalić resztą cukru, połączyć z żółtkami, dodać mannę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę do niedużej podłużnej formy, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec 30 min. w temp.180 st.C. Wyjąć ciasto z piekarnika i polać sokiem, znów wstawić do piekarnika na 10 min., po czym ostudzić i wyjąć z formy. Podawać z owocami z puszki lub konfiturą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas