Dietetyczna sałatka z brukselki - Nina86

Składniki: brukselka (może być mrożona), cebula, por, czerwona fasola z puszki, kiełki słonecznika, pestki dyni, przyprawy, zioła, oliwa.

Przygotowanie: Ugotować brukselkę, ale nie rozgotować, wystudzić. Większe główki poprzekrawać na pół. Cebulkę pokroić w plasterki i udusić na oliwie. Por pokroić na plasterki, starannie wypłukać i osączyć.

Reklama

Dodać czerwoną fasolę z puszki, kiełki słonecznika, pestki dyni, wszystko razem wymieszać, doprawić ziołami, solą i pieprzem. Taka sałatka może być podawana zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek do głównych dań obiadowych.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: oliwa | puszki | sałatka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje