Faszerowane jajka - Małgorzata

jajka, śmietana, majonez, szczypiorek, sól, pieprz, bułka tarta, oliwa z oliwek

Wykonanie:

Reklama

Jajka ugotować na twardo. Po ostudzeniu przekroić na pół razem ze skorupką. Delikatnie wyjąć łyżeczką wnętrze jajka, tak by nie uszkodzić skorupki. Jajko pokroić na małe kawałeczki, dodać

śmietankę, odrobinę majonezu, pokrojony drobniutko szczypiorek, sól, pieprz do smaku. Powstałą masą wypełnić skorupki i z wierzchu posypać bułką tartą. Smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek na złoty

kolor. Podawać jeszcze ciepłe.

Dowiedz się więcej na temat: oliwa | szczypiorek | sól | pieprz | jaja

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje