Faszerowane pieczarki - przysłała Kasia-Kait

10 dużych pieczarek; 15 dkg sera żóltego (mazdamer, radamer, salami); 15 dkg sera lazur lub rokpol; 4 jajka; bułka tarta; przyprawy: czosnek, sól, pieprz, wegeta

article cover
INTERIA.PL

Z pieczarek usunąć nóżki. Następnie zetrzeć nóżki i sery na tarce jarzynowej do miseczki. Wbić jedno jajko i dodać przyprawy, a na koniec wsypać 2 łyżki bułki tartej. Zagnieść farsz i nakładać w łebki pieczarek tak, aby zrobiły się kuleczki. Pozostałe 3 jajka ubić lekko z przyprawami ( sól, pieprz, wegeta) i 3 łyźkami wody. Pieczarki opanierować najpierw w jaku, potem w bułce. Piec na niewielkim ogniu, przekładając kilka razy .

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas