× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

  • ×

    Treść dostępna również w wersji mobilnej
    na m.interia.pl oraz w aplikacjach na iOS i Android

  •  

    Gołąbki z kapusty włoskiej

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Składniki: włoska kapusta, 0,4 kg ryżu (4 saszetki), 1/2 kg mięsa mielonego, 1cebula, 0,2 kg pieczarek, bulion w kostce, oliwa, sól, pieprz, papryka ostra w proszku (ew. przyprawy do smaku)

Zaczynamy od ugotowania ryżu (na sypko). Następnie mielimy mięso. Cebulę oraz pieczarki kroimy dość drobno i smażymy na oliwie.

Ryż, mięso oraz warzywa doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką ostrą i bardzo dokładnie mieszamy.

Reklama

Kapustę oczyszczamy z brzydkich liści, myjemy, wycinamy głąb i blanszujmy pojedyncze liście.

Na przygotowanych liściach kładziemy farsz i zawijamy boki liścia do środka a później rolujemy.

Bulion rozpuszczamy w 1/2 l wody. Na dnie rondla (ew. garnka) układamy liście kapusty, które nam pozostały. Następnie ciasno układamy gołąbki. Zalewamy wszystko przygotowanym bulionem, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut.

Podajemy z sosem pomidorowym.

Smacznego

Artykuł pochodzi z kategorii: Wasze przepisy

Więcej na temat:mięso | ryż | gołąbki | kapusta

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 5

Reklama

Skomentuj artykuł: Gołąbki z kapusty włoskiej

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama