Golonka z grilla

Składniki: golonka 1,5 kg, olej, pieprz, oregano, czosnek, kieliszek wina, piwo, dobry humor.

Golonkę opłukać i opalić, wszystkie produkty wymieszać (oliwy powinno się dodać tylko trochę). Pozostawić na 24 godziny.

Reklama

Wsadzić do rękawa i piec na grillu (w zależności od wagi 1 kg przez 1 godzinę). Po upływie 1 godziny wyciągnąć z rękawa na ruszt i opiec z jednej i drugiej strony po 10 minut. Podawać z sałatką i pomidorami sherry. Smacznego!

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: wino | pieprz | golonka | grill | wieprzowina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje