Gulasz afrykański - przysłała Kasia

Składniki (4 osoby): 2 podwójne piersi z kurczaka pokrojone w kostkę; 4 duże ziemniaki pokrojonę w kostkę; 2 posiekane cebule; 3 szklanki wody; 2 kostki rosołowe; 1 łyżeczka curry; 2 duże pomidory, posiekane; 1 pęczek posiekanych listków kolendry; 1 puszka koncentratu pomidorowego; sól i pieprz do smaku; olej do smażenia.

Przygotowanie: Przesmażyć piersi, kolendrę, curry oraz cebulę na średnim ogniu. Po kilku minutach dodać pomidory i gotować do miękkości. W osobnym garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi, dodać do niego ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy do smaku. Gotować, do momentu gdy ziemniaki będą miękkie, a sos będzie gęsty (można też zabielić mąką lub dodać czerwonego wina). Tuż przed podaniem dodać zawartość patelni do bulionu i pomieszać.

Najlepiej podawać z ryżem.

Mam nadzieję, że paniom zasmakuje ta potrawa. Proszę o napisanie wrażeń. Smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas