Haris - Kasia

Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego (chudego) lub tyle samo fileta z kurczaka, 2 cebule, puszka groszku zielonego 4 ziemniaki średniej wielkości, sól, pieprz, słodka papryka, mały przecier pomidorowy, olej, 1,5 l lekkiego bulionu.

Przygotowanie

Reklama

Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Mięso i ziemniaki także kroimy w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso i jeszcze smażymy. Następnie dolewamy płyn, dodajemy ziemniaki i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy groszek, przecier i przyprawy do smaku. Podajemy w miseczkach, z pieczywem z masełkiem. SMACZNEGO!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje