Indyk w sosie cebulowo-śmietanowym - przysłała Ola

pierś z indyka, zupa cebulowa z torebki, śmietana (30%), zielona pietruszka

Przygotowanie:

Reklama

Pierś z indyka kroimy w plastry, układamy jedną warstwę w naczyniu żaroodpornym, posypujemy zupą cebulową z torebki, zalewamy śmietaną (30%). Ppotem znowu pierś, zupa i śmietana. Można przesypać pietruszką zieloną w niewielkiej ilości. Pieczemy aż pierś będzie gotowa (nie wiem ile, zawsze robię to na \"czuja\") i już!!! Do tego najlepiej ryż i brokuły na przykład. Pycha!

Najprostsze danie pod słońcem i zajmuje 10 minut, a smakuje jak w restauracji!

Dowiedz się więcej na temat: zupa | torebki | indyk | indyk

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje