Jaja faszerowane sardynkami - przysłała Mieczysława

Jaja ugotowane na twardo- 6 sztuk, sardynki - 1 puszka, musztarda - 1 łyżka, majonez - 1 łyżka, cebula drobno posiekana - 1 łyżeczka, sok cytrynowy - 0,5 łyżeczki, cytryna - kilka plastrów, curry - 0,5 łyżeczki, natka pietruszki, sól i pieprz.

Przygotowanie:

Jaja obrać, przekroić, wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sito. Dodać odsączone z oliwy sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj, przybrać je natką pietruszki i plasterkami cytryny, ułożyć na półmisku udekorowanym zieloną sałatą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas