Jaja nadziewane pasztetem - Justyna

5 jajek ugotowanych na twardo, 1 puszka pasztetu z drobiu (10 dkg), 1 łyżka startego sera morskiego, 2/3 łyżki margaryny, 1 cebula (3 dkg), - 1 łyżeczka natki pietruszki, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz; do przybrania: gałązki natki pietruszki, 10 obranych migdałów

Wykonanie:

Reklama

Jajka obrać, opłukać zimną wodą i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko zrumienić na margarynie. Następnie ostudzić, dodać do pasztetu, wymieszać z serem, żółtkami i natką pietruszki. Przyprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Masą napełnić połówki białek. Gałązki natki pietruszki opłukać i osuszyć. Jajka przybrać natką pietruszki oraz migdałami.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | Justyna

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje