Kotlet schabowy lekkostrawny - Maria

Składniki: schab - plastry, oliwa, cebula, jabłka, tymianek, sól, pieprz

Wykonanie: mięso rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć i kłaść na rozgrzany olej. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Podlać wodą. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i z każdej ćwiartki kroić plastry i położyć na mięso. Posypać tymiankiem.Chwilę prażyć pod przykryciem. Wszystkim naprawdę bardzo smakuje, a przede wszystkim jest lekkostrawne.

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | oliwa | mięso | plastry | jabłka | schabowy | schab

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje