Krewetki z ryżem - ola

Składniki: 50 dag krewetek najlepiej obranych, papryka czerwona, papryka zielona, nać pietruszki, przyprawy, sos pomidorowy.

Przygotowanie

Reklama

Na maśle dusimy krewetki ok 10 min, dodajemy ok 1,5 szklanki sosu pomidorowego, kroimy paprykę w kostkę, dodajemy i dusimy pod przykryciem, aż krewetki będą miękkie. dodajemy pietruszkę, i przyprawy, majeranek, wegetę, curry, czosnek granulowany, pieprz, sól. Gotujemy ryż. Po ugotowaniu ryż kładziemy na talerzu, więcej po bokach, mniej w środku. Polewamy sosem z krewetek. można posypać startym serem. Osobiście uwielbiam i polecam, potrawa może trochę droga, ale przepyszna i raz na jakiś czas każdemu wolno!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | przyprawy | papryka | krewetki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje