Kurczak po tajlandzku - przysłała nimffa

średnia pierś z kurczaka; 4 marchewki; 3 pietruszki; 1 por; przyprawy (pieprz, sól, czosnek); ryż w saszetkach

Przygotowanie

Reklama

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie z oliwek. Marchewkę i pietruszkę kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do podsmażonego mięsa. Mięso i warzywa dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy pokrojone pory. Podlewamy to niewielką ilością oliwy z oliwek i dusimy ok.5 minut

Ugotowany ryż wykładamy na talerz. Na ryż nakładamy wcześniej uduszonego kurczaka z warzywami.

ZYCZE SMACZNEGO!

Dowiedz się więcej na temat: kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje