Kurczak w musztardzie - mala mi

<b>Składniki: </b> kurczak podzielony na kawałki, musztarda rosyjska, 1-2 drobno pokrojone cebule, ząbek czosnku pokrojony, sól, pieprz, olej, masło.

Przygotowanie

Kawałki kurczaka przyprawić i obtoczyć w musztardzie. Włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem i na każdy kawałek dać posiekaną cebulkę, czosnek i kawałek masła. Piec w rozgrzanym piekarniku, co jakiś czas polewając tym, co się wytopi, żeby mięsko nie zrobiło się suche :)

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas