Leczo - gonia

Składniki: 30 dag papryki czerwonej, 30 dag kiełbasy zwyczajnej, 3 średnie cebule, 30 dag pomidorów, 4 łyżki oleju roślinnego, mała ostra zielona papryczka, sól, vegeta, świeżo zmielony czarny pieprz.

Przygotowanie

Reklama

Paprykę umyć, przeciąć na pół, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. pomidory sparzyć i po zdjęciu skórki pokroić w grubą kostkę. Obraną cebulę pokroić w cienkie półplastry, a kiełbasę w grubą kostkę. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę (2-3min), dodać kiełbasę i smażyć ją na dość dużym ogniu, aż się lekko zrumieni. Wtedy dołożyć paprykę i pomidory oraz ostrą zieloną papryczkę. Potrawę zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 minut. Na koniec doprawić solą, vegetą i pieprzem;-)

Leczo podajemy z ryżem, pycha :)

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pomidory | kiełbasa | papryka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje