Makaron po chińsku - przysłała Blabla

Paczka makaronu sojowego; pierś z kurczaka; mieszanka warzywna (najlepiej do chińszczyzny); 1 jajko; sos sojowy; olej do smażenia; czosnek; pieprz; sól; papryka ostra

Potrawa bardzo prosta, najlepiej smażona w woku, ale może być też na patelni.

Reklama

Przyrządzanie

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki. Najlepiej wcześniej je przyprawić roztartym czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Smażymy do zarumienienia. Później dodajemy mieszankę warzywną (najwygodniej jest kupić po prostu mrożoną) i smażymy to wszystko razem kilka minut. W międzyczasie do wrzątku wkładamy makaron sojowy, powinien w nim zostać 3-4 minut. Odcedzamy i dodajemy do reszty potrawy. Na patelni trzeba go pokroić na mniejsze nitki, a potem wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Jeśli chcemy zjeść później pałeczkami, dobrze jest do chińszczyzny wtłuc jedno jajko i dobrze wymieszać - makaron i warzywa będą mniej śliskie :-)

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | jaja | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje