Makaron po włosku - Asia

Opakowanie dowolnego makaronu, główka albo dwie czosnku, 1-2 czerwone papryki (świeże), natka pietruszki, tarty parmezan.

Czosnek obieramy i kroimy w plasterki (nie przeciskamy!), paprykę w niewielkie talarki. Warzywa lekko podsmażamy na oliwie z oliwek, tak żeby czosnek był lekko zeszklony. Na patelnię wkładamy też ugotowany makaron. Gotową potrawę posypujemy obficie zieloną pietruszką i świeżo startym parmezanem. Tak przygotowana potrawa nie wymaga już dosmakowania. Ale jeśli mamy sproszkowany parmezan (mdły w smaku) warto dodać troszkę soli. Smaczne, zdrowe, po prostu bomba witaminowa. P.S. Podsmażony czosnek traci swój silny aromat, dlatego takie danie można jeść bez większej obawy o zabijający oddech!!! Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas