Makaron z sosem brokułowym - Stella

Mrożone brokuły, makaron, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, mąka.

Sos: 1 paczkę brokułów mrożonych gotujemy w szklance wody do miękkości, następnie miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy 2 ząbki czosnku posiekane drobno lub czosnek granulowany, sól, pieprz. Zaprawiamy śmietaną z łyżeczką mąki. Możemy posypać zielonym koperkiem. Podajemy z ugotowanym makaronem wstążki. Do dekoracji możemy wyjąć w trakcie gotowania kilka różyczek brokułów. Pyszne, smakuje nie tylko wegetarianom.

Dowiedz się więcej na temat: sól | pieprz | S.O.S. | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje