Makaron z sosem paprykowo-czosnkowym - wronka

1 opakowanie makaronu kokardki (najlepiej wyglądają kolorowe); 1 papryka zielona; 1 papryka czerwona; 2 ząbki czosnku; 1 kostka rosołowa; 1/2 l śmietany 36%.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oliwy podsmażamy czosnek, tylko uwaga żeby nie zczerniał, bo potrawa będzie gorzka. Wrzucamy pokrojoną w paski paprykę i dusimy pod przykryciem około 15min. Dodajemy kostkę rosołową, następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i mieszamy. Znowu stawiamy na ogień do momentu jak sos zrobi się troszkę gęsty. Całość mieszamy razem z makaronem i mówię: palce lizać. Jeżeli ktoś lubi można popieprzyć i posolić do smaku. Pozdrawiam i życzę smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas