Medaliony z fetą - kamyczek

Składniki: 0,5 kg chudej wieprzowiny (szynka), kostka sera feta,4 -5 ząbków czosnku, sól, pieprz, olej do smażenia.

Przygotowanie

Reklama

Pokroić mięso w grube plastry i naciąć w środku, aby utworzyły się kieszenie, lekko rozbić, przyprawić i odstawić na 10 minut. W tym czasie rozgnieść praską czosnek i wymieszać z fetą na jednolitą masę. Uzupełnić kieszenie przygotowaną masą i spiąć wykałaczkami lub zszyć nićmi. Podsmażyć z każdej strony a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w nagrzanym piekarniku ok.30 minut. Smacznego.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje