Owocowa chmurka - Ania

<b>Składniki</b>: duże opakowanie biszkoptów, budyń śmietankowy lub waniliowy, 0,5 l mleka, 0,5 l śmietany 18 proc., 3 śnieżki, owoce (maliny, poziomki, truskawki, jagody lub brzoskwinie), może być galaretka.

Przygotowanie:

Na średniej tortownicy ułożyć biszkopty. Przygotować budyń i koniecznie gorący wylać na biszkopty. Poczekać aż ostygnie. Wyłożyć połowę owoców.Śmietanę ubić ze śnieżkami (minimum 4 min.) i wyłożyć na budyń i owoce. Na wierzch ułożyć owoce. Można zalać galaretką ( tężejącą). Najlepiej smakuję po schłodzeniu (ok. 2 godz.).

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas