Pascha wisniowo-waniliowa - Gabriela
1kg pelnotlustego bialego sera(3 x mielonego), 180 g masla, 4 zoltka, 250 g cukru pudru, 2 opakowania cukru waniliowego, 120g syropu wisniowego; do dekoracji: platki kandyzowanego ananasa, wisienka koktajlowa
Wykonanie:
Maslo utrzec z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puch.Dodawac po jednym zoltku,nie przerywajac ucierania.Gdy masa bedzie gladka dodawac po jednej lyzce zmielonego bialego sera.Calosc utrzec na
jednolita mase.
Polowe masy twarogowej przelozyc do osobnego naczynia i dodac syrop wisniowy.Calosc zmiksowac az masa serowa bedzie w jednolitym kolorze.
Do prostokatnej foremki wlozyc najpierw mase waniliowa i wygladzic wierzch.Nastepnie wylozyc mase wisniowa.Pasche udekorowac platkami ananasowymi i wisienka koktajlowa.Wsatwic do lodowki do schlodzenia.