Pascha wisniowo-waniliowa - Gabriela

1kg pelnotlustego bialego sera(3 x mielonego), 180 g masla, 4 zoltka, 250 g cukru pudru, 2 opakowania cukru waniliowego, 120g syropu wisniowego; do dekoracji: platki kandyzowanego ananasa, wisienka koktajlowa

Wykonanie:

Reklama

Maslo utrzec z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puch.Dodawac po jednym zoltku,nie przerywajac ucierania.Gdy masa bedzie gladka dodawac po jednej lyzce zmielonego bialego sera.Calosc utrzec na

jednolita mase.

Polowe masy twarogowej przelozyc do osobnego naczynia i dodac syrop wisniowy.Calosc zmiksowac az masa serowa bedzie w jednolitym kolorze.

Do prostokatnej foremki wlozyc najpierw mase waniliowa i wygladzic wierzch.Nastepnie wylozyc mase wisniowa.Pasche udekorowac platkami ananasowymi i wisienka koktajlowa.Wsatwic do lodowki do schlodzenia.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje