Pasta jajeczna na grzankach - Monika

6 jajek, 6 ogórków konserwowych (równie pyszne są ogórki kiszone), 20 dkg żółtego sera (Gouda), 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku, szczypiorek, sól, pieprz, zioła do sałatek (do smaku), 2 bagietki, masło

Wykonanie:

Reklama

Ugotować jajka na twardo (po zagotowaniu wody gotować przez 10 minut).

Bagietki pokroić na podłużne kromki, posmarować masłem i włożyć do nagrzanego piekarnika (temperatura 180 stopni Celsjusza) na 7 minut.

Ostudzone jajka, ogórki i żółty ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Przełożyć starte składniki do głębokiej miski. Dodać do nich wyciśnięty ząbek czosnku, przyprawy oraz majonez i wymieszać.

Wyciągnąć grzanki z piekarnika i nakładać na nie gotową pastę jajeczną posypując szczypiorkiem!

SMACZNEGO!!

Dowiedz się więcej na temat: jaja | grzanki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje