Penne z sosem serowym - nika884

Składniki: makaron penne; śmietana 36%; ser pleśniowy; szalotka; czosnek; białe wino; sól; pieprz; starty żółty ser.

Przygotowanie:

Reklama

Makaron penne ugotować al dente, szalotkę posiekać drobno z czosnkiem. Posiekaną szalotkę zeszklić na oliwie, następnie dodać odrobinę wina, odparować.

Do otrzymanego roztworu dodać rozdrobniony ser oraz śmietanę i dokładnie wymieszać aby ser się rozpuścił, pozostawić na wolnym ogniu.

Przyprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem. Gotowy sos połączyć z makaronem.

Przed podaniem posypać żółtym serem.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | makaron | S.O.S.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje