Pieczony sandacz z duszoną, cytrusową cykorią

Nadesłała Beata.

Składniki:

• filet z sandacza 500 g

• Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru 2 saszetki

• cykoria 400 g

• białe wino 50 ml

• cukier 50 g

• oliwa z oliwek 2-3 łyżki

• masło 50 g

• sól, pieprz

Przygotowanie:

500 g sandacza pokroić, posypać delikatnie solą i pieprzem, wstawić do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 12 min. Cykorię pokroić w paski około 3cm, podsmażyć na oliwie z masłem, podlać wodą, winem, posypać cukrem i dusić około 10min. Pod koniec duszenia dodać saszetki herbaty. Porcja dla 4 osób.

Czas przygotowania 25 min

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas