Pierś z kurczaka w sosie ananasowym - Anna

<b>Składniki:</b> 1 pierś z kurczaka, 2 plastry ananasa, 1/2 puszki soku z ananasa, 100 ml wina białego półwytrawnego, przyprawa do kurczaka, 20 ml oleju, 2 plastry sera żółtego.

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka oczyścić i dokładnie obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Następnie smażyć na złoty kolor z obydwu stron ok 10 min. Gdy pierś jest miękka podlać sokiem z ananasa i dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. Następnie na pierś położyć plastry ananasa i podlać winem dusić ok. 10 min. Na koniec na ananasy położyć ser żółty i przykryć pokrywką, pozostawić na gorącym blacie kuchennym na 5 min. Podawać z ryżem i surówką. SMACZNEGO.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas