Pierś z kurczaka w sosie ananasowym - Anna

Składniki: 1 pierś z kurczaka, 2 plastry ananasa, 1/2 puszki soku z ananasa, 100 ml wina białego półwytrawnego, przyprawa do kurczaka, 20 ml oleju, 2 plastry sera żółtego.

Przygotowanie:

Reklama

Pierś z kurczaka oczyścić i dokładnie obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Następnie smażyć na złoty kolor z obydwu stron ok 10 min. Gdy pierś jest miękka podlać sokiem z ananasa i dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. Następnie na pierś położyć plastry ananasa i podlać winem dusić ok. 10 min. Na koniec na ananasy położyć ser żółty i przykryć pokrywką, pozostawić na gorącym blacie kuchennym na 5 min. Podawać z ryżem i surówką. SMACZNEGO.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: plastry

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje