Piersi z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym - Adelina

Składniki: 2 piersi z kurczaka, śmietana, miód, chrzan żurawinowy, rodzynki.

Przygotowanie

Reklama

2 piersi z kurczaka pokroić na paski, dać na rozgrzany olej na patelnię, podpiec, ale nie za mocno. Następnie wlać śmietanę zagęszczoną, jeśli ktoś lubi dużo sosu to może być całe opakowanie. Do tego dodać z 2 łyżeczki miodu, 2 do 3 łyżeczek chrzanu żurawinowego. Ten sosik nabiera wtedy ładnego różowego koloru i jeśli ktoś lubi można dosypać garść rodzynek. Wymieszać to wszystko razem ze sobą, niech trochę sobie pogotuje i gotowe. Można podawać z kluskami śląskimi.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: Piersi | kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje