Pikantny pasztet ze szpinakiem - Agnieszka

wieprzowina,wołowina, wątróbka wieprzowa - po 30 dag każdego, kajzerka, jajo, marchewka, szczypta soli , pieprzu i gałki muszkatułowej, 5 dag ziaren słonecznika; na nadzienie :15 dag szpinaku , 25 dag twarogu ,3 średnie cebulki, ząbek czosnku, olej do smażenia

Wykonanie:

Reklama

Wieprzowinkę, wołowinkę i watróbkę oczyscić i obgotować! Zemleć, wymieszać z namoczoną i odciśniętą kajzerką, startą marchwią i jajem. Masę doprawić przyprawami. Szpinak zblanszować lekko we wrzątku, osączyć , obsmażyć, doprawić do smaku solą. Cebulę obrać , posiekać , podusić na oleju i dodać twarożek oraz rozdrobniony czosnek Doprawić do smaku przyprawami . Formę wyłożyć pergaminem , przełożyć masę miesną i przykryć ją warstwą szpinaku , a następnie warstwą

twarogu . Wierzch posypujemy ziarnami. Pieczemy ok godzinki w temp . 180st. :) ... Życze

Smacznego

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje