Pizza z patelni - KPOISON

Składniki: 1 jajko, 2 łyżki mąki pszennej, starty ser (ilość według uznania), przyprawy (jakie smakują), woda przegotowana.

Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać, tak aby konsystencją przypominało ciasto naleśnikowe. Następnie gotowe ciasto wlać na rozgrzaną patelnię z oliwą. Piec na wolnym ogniu z jednej tylko strony. Po upieczeniu tejże strony przekładamy na drugą i układamy na upieczoną już uprzednio składniki, jakie nam odpowiadają np, podsmażona kiełbaska, cebulka, pomidor, ogórek, podsmażone pieczarki itp. Na koniec posypujemy przyprawami i startym serem. Możemy przykryć pokrywką, aby ser żółty ładnie roztopił się na całej pizzy.

Reklama

Na talerzu możemy polać majonezem lub ketchupem.

Życzę smacznego!!!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: pizza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje