Pizza z patelni - KPOISON

Składniki: 1 jajko, 2 łyżki mąki pszennej, starty ser (ilość według uznania), przyprawy (jakie smakują), woda przegotowana.

Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać, tak aby konsystencją przypominało ciasto naleśnikowe. Następnie gotowe ciasto wlać na rozgrzaną patelnię z oliwą. Piec na wolnym ogniu z jednej tylko strony. Po upieczeniu tejże strony przekładamy na drugą i układamy na upieczoną już uprzednio składniki, jakie nam odpowiadają np, podsmażona kiełbaska, cebulka, pomidor, ogórek, podsmażone pieczarki itp. Na koniec posypujemy przyprawami i startym serem. Możemy przykryć pokrywką, aby ser żółty ładnie roztopił się na całej pizzy.

Na talerzu możemy polać majonezem lub ketchupem.

Życzę smacznego!!!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas