Placuszki dla maluchów - młoda mama

Składniki: jajka, mleko (woda bądź mleko zastępcze dla alergików i małych dzieci), mąka pszenna, jabłka, cynamon, cukier, sól.

Przygotowanie

Reklama

Składniki na ciasto mieszasz i miksujesz. Konsystencja powinna być dość gęsta, aby ciasto przy smażeniu placuszków nie rozpływało się. Przyprawy dodajesz wg uznania. Nie bój się cynamonu - nadaje placuszkom miły zapach i ciekawy smak. Jabłka obierz i pokrój na jak najmniejsze plasterki. Następnie dodaj do ciasta i wymieszaj. Teraz weź łyżkę stołową i takimi porcjami kładź ciasto na patelnię.Życzę smacznego!!!
P.S.Mój mały, półtoraroczny i alergiczny synek się tym zajada!!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: jabłka | ciasto | mleko

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje