Placuszki ziemniaczane inne - kaja

<b>Składniki: </b> 1,5 kg ziemniaków, 1 cebula, 1słoiczek przecieru pomidorowego, sól, pieprz, 3 jajka, 6 łyżek mąki, 20 dkg startego drobno sera, olej.

Przygotowanie

Ziemniaki, cebulę zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na chwilę. Zlać wodę, dodać pieprz, przecier pomidorowy, jajka i mąkę. Wszystko wymieszać i pozostawić na 15 min. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przy podaniu na stół posypać startym serem. Smacznego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas