Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Przepis nadesłany przez: Mistrz czyni

Składniki:

- 2 polędwiczki cielęce,
- ½ pomarańczy,
- ½ grapefruita,
- 4 łyżki sera ricotta,
- 2 łyżki masła,
- 4 saszetki herbaty owoce cytrusowe nutą imbiru sól pieprz czarny młotkowany

Przygotowanie:

Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje