Pollo con formaggio

Pyszny kurczak z serem - przepis nadesłała Anna.

Składniki:

Reklama

- Filety z kurczaka,

- mąka,

- szynka,

- serek topiony, 1/2 szklanki białego wina

Przygotowanie:

Filet z kurczaka podzielić na kotlety, posolić, delikatnie obtoczyć w mące, smażyć na złoto na oliwie z odrobiną masła, na każdym kawałku położyć trochę szynki i przykryć serem topionym w plasterkach, wlać ok. pół szklanki białego wina, przykryć, zmniejszyć ogień, niech ser się roztopi, a mięso nabierze winnego smaku. Podawać na gorąco.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje