Pstrąg w przyprawach - Agnieszka

pstrągi, sól, kminek, mąka, papryka w proszku, masło do smażenia

article cover
INTERIA.PL

Najpierw pstrągi patroszymy, odcinamy im głowy i myjemy pod bieżącą wodą, wycieramy i nacieramy obficie solą, w środku też. Take "zasolone" pstrągi odstawiamy na godzinkę do lodówki, następnie znów je płuczemy i wycieramy do sucha. W miedzy czasie przygotowujemy sobie zioła tzn. mielimy duże ilości kminku mieszamy go z mąką, dodajemy przyprawę do ryb i jak kto woli paprykę ostrą w proszku. W tym obtaczamy rybkę dajemy również kminek do środka i znów odstawiamy na godzinkę żeby pstrągi nasiąknęły ziołami. Roztapiamy masło na patelni i na małym ogniu smażymy rybę tak aby była zarumieniona z dwóch stron. Podajemy z innymi wigilijnymi daniami. Po prostu palce lizać.

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas