Pyszna zupa meksykańska - Aga

<b>Składniki dla 2-3 osób: </b> 0,5 kg mielonego mięsa, papryka, fasolka czerwona w puszce, kukurydza w puszce, sos meksykański,sos słodki chili, mały koncentrat pomidorowy.

Przygotowanie

Do garnka wrzucamy mięso z odrobiną oleju i podsmażamy je. Po 5 min dolewamy ok. 0,5-1 litra wody i dodajemy soli. Gotujemy, a w tym czasie przygotowujemy sobie paprykę krojąc ją w kostkę. Dodajemy paprykę i po 10 min, kiedy powinna być już miękka dodajemy fasolkę i kukurydzę. Gotujemy jeszcze 10 min i dodajemy cały słoiczek sosu meksykańskiego i troszkę sosu chili (koniecznie słodkiego). Gotować wszystko jeszcze 10 min i dodać 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Jeszcze 5 minutek i gotowe! Jeść z pieczywem. Smacznego!!!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas