Pyszne szaszłyki - przysłała Kasia

0,7 kg.schabu wieprzowego lub karkówki; słoiczek papryki marynowanej; 3 kiszone ogórki; 30 dkg wędzonego boczku; 6 szt. średnich cebul; na marynatę: woda (tyle, aby przykryła mięso); 2 łyżki oleju; 1 łyżka octu; zioła: oregano, tymianek, bazylia, majeranek

article cover
INTERIA.PL

Mięso pokroić w płaskie, małe kwadraty i włożyć do marynaty na 12 godz. Po upływie czasu mięso odsączyć z marynaty i przyprawić Vegetą, papryką i pieprzem. Ogórki pokroić w plasterki, paprykę pokroić jak schab, boczek w plasterki. Cebulę pokroić w talarki i sparzyć.Tak przygotowane produkty nabijamy na patyczki na przemian: mięso, papryka, boczek, cebula, ogórek. Gotowe szaszłyki pieczemy na grilu.

Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas