Rizotto - kaika24

Składniki na 4 osoby: 1 filet podwójny z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, cebulka, por, seler, 3 torebki ryżu, przyprawy.

Przygotowanie

Reklama

Filet podwójny gotujemy w jednym rosołku (kostka), warzywa kroimy w paseczki cienkie jak na chińszczyznę, pory kroimy normalnie. Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnie z 2 łyżkami oleju i co jakiś czas dolewamy rosołku w którym nam się gotuje kurczak. Gdy mięsko się ugotuje wyciągami i kroimy je cieniutko na kostki lub paski. Wrzucamy do warzyw i podlewamy resztą rosołu z gotowania. Doprawiamy pieprzem i solą i ewentualnie curry. Do tego możemy do wyboru wymieszać ugotowany wcześniej ryż lub podawać osobno na talerzu - ryż + warzywka. Proponuję podawać to z sałatką albo z buraczkami. Palce lizać. Smacznego.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje