Rolada boczkowa z ziołami - Joasia

Składniki: 1 kg chudego boczku; 1 łyżka oliwy i białego wytrawnego wina; po pół łyżeczki cząbru, majeranku, bazylii, szałwii, mięty oraz sól i pieprz; 6 - 7 ząbków czosnku; bulion z jednej kostki.

Boczek lekko rozbić,wymyć i osuszyć. Rozgnieść czosnek i wymieszać z ziołami, winem i oliwą. Wysmarować dobrze tym boczek,zrolować i owinąć folią aluminiową. Schować na noc do lodówki.

Reklama

Na drugi dzień odwinąć i piec około 90 min polewając od czasu do czasu bulionem.

Do rolady można włożyć do środka także pieczarki lub mięso mielone.

SMACZNEGO.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: boczek | rolada

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje