Ryba w zalewie - elżunia

<b>Składniki: </b>1 kg filetów z mintaja, cytryna, sól, pieprz, jako, bułka tarta, mąka, cebula. Zalewa: 1 i 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki octu winnego (tylko z białego wina), 1 łyżeczka czubata cukru, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy, 1 puszeczka przecieru pomidorowego, gotować 7 minut.

Przygotowanie

Filety z mintaja skropić cytryną, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką - usmażyć. Dużo cebuli zeszklić na oleju - posolić i popieprzyć. Ułożyć w szklanym naczyniu rybę przemiennie z cebulą. Zalać ciepłą zalewą. Odczekać 12 godzin, a jak się da - w co wątpię - 24 godziny.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas