Ryż z sosem z piersi kurczaka - Lidka

25 dag pieczarek, 2-3 cebule, pierś kurczaka, pół kubeczka śmietany, 2 łyżki mąki, olej, sól, pieprz, papryka ostra sproszkowana, ew. przyprawa do kurczaka, ryż ( w dowolnej ilości).

Przygotowanie

Reklama

Pieczarki obrać, pokroić. Cebule też. Pierś kurczaka pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami. Na patelni lub w rondlu rozgrzać tłuszcz. Usmażyć na nim kawałki kurczaka, następnie dodać cebulkę i podsmażyć ją, a po chwili także pieczarki. Przyprawić do smaku, dolać trochę wody i dusić jeszcze 10 minut pod przykryciem. Zagęścić śmietaną. Podawać z ryżem lub z makaronem. Wychodzi całkiem tanio jeśli kupimy całego kurczaka i do potrawy zużyjemy tylko piersi, zamiast kupować filety.

Dowiedz się więcej na temat: pieczarki | Piersi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje