Ryż z sosem z piersi kurczaka - Lidka

25 dag pieczarek, 2-3 cebule, pierś kurczaka, pół kubeczka śmietany, 2 łyżki mąki, olej, sól, pieprz, papryka ostra sproszkowana, ew. przyprawa do kurczaka, ryż ( w dowolnej ilości).

article cover
INTERIA.PL

Pieczarki obrać, pokroić. Cebule też. Pierś kurczaka pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami. Na patelni lub w rondlu rozgrzać tłuszcz. Usmażyć na nim kawałki kurczaka, następnie dodać cebulkę i podsmażyć ją, a po chwili także pieczarki. Przyprawić do smaku, dolać trochę wody i dusić jeszcze 10 minut pod przykryciem. Zagęścić śmietaną. Podawać z ryżem lub z makaronem. Wychodzi całkiem tanio jeśli kupimy całego kurczaka i do potrawy zużyjemy tylko piersi, zamiast kupować filety.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas