Sałatka chińska - Sylwia

1 średnia kapusta pekińska; 40 dkg piersi z kurczaka; 2 łagodne zupki chińskie; 20 dkg płatków migdałowych; szczypiorek; papryka czerwona i zielona; majonez; Vegeta; olej

Przygotowanie:

Reklama

Kapustę pokroić i posolić, piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i udusić z dodatkiem Vegety na oleju. Na wysmarowanej olejem blaszce uprażyć w piekarniku pokruszony makaron z chińskich zupek (posypać przyprawami , które sa w opakowaniu - oprócz tłuszczu). Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, na złoty kolor. Szczypiorek, paprykę pokrojoną w kostkę, majonez - dodawać wedle uznania i gotowe.

Gorąco polecam, sałatka jest naprawdę dobra.

Dowiedz się więcej na temat: szczypiorek | Piersi | sałatka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje