Sałatka Gyros

Nadesłała Tekla

Składniki:

Reklama

- podwójna pierś z kurczaka,
- ketchup pikantny,
- majonez,
- 2 duże cebule,
- duża kapusta pekińska,
- kukurydza w puszce,
- słoik ogórków korniszonów,
- przyprawa Gyros,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Podwójną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, czekamy aż się rozgrzeje i wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Posypujemy mięso przyprawą Gyros i smażymy od 10-15 minut. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Następnie wszystkie składniki układamy warstwowo najlepiej w przezroczystej misce.
1. Usmażona pierś z kurczaka
2. Pierś polewamy ketchupem
3. Cebula
4. Cebulę polewamy majonezem
5. Ogórki
6. Ketchup
7. Kukurydza
8. Majonez
9. Kapusta pekińska

Tu znajdziesz inne przepisy naszych czytelników!

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Dowiedz się więcej na temat: Facebook | sałatka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje