Sałatka Gyros

Nadesłała Tekla

Sałatka Gyros
Sałatka GyrosINTERIA.PL

- podwójna pierś z kurczaka,
- ketchup pikantny,
- majonez,
- 2 duże cebule,
- duża kapusta pekińska,
- kukurydza w puszce,
- słoik ogórków korniszonów,
- przyprawa Gyros,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Podwójną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, czekamy aż się rozgrzeje i wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Posypujemy mięso przyprawą Gyros i smażymy od 10-15 minut. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Następnie wszystkie składniki układamy warstwowo najlepiej w przezroczystej misce.
1. Usmażona pierś z kurczaka
2. Pierś polewamy ketchupem
3. Cebula
4. Cebulę polewamy majonezem
5. Ogórki
6. Ketchup
7. Kukurydza
8. Majonez
9. Kapusta pekińska

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas