Sałatka - margolcia

Składniki: 1 pierś z kurczaka, 5 plastrów ananasa, 1 słoik selera w zalewie, 1szt por (tylko biała część), 4 jajka, majonez+jogurt naturalny, sól, pieprz.

Przygotowanie

Reklama

Pierś gotujemy w osolonej wodzie wyjmujemy czekamy aż ostygnie i kroimy w kostkę. Pora drobno siekamy, jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę, ananasa w małe cząstki. Seler odcedzamy na sitku. Wszystko mieszamy razem w misce. Osobno robimy sos z majonezu i jogurtu, do smaku dodajemy sól i pieprz. Zalewamy sałatkę i mieszamy. Można podawać z czosnkowym pieczywem. Smacznego.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: jaja | pieprz | sól | sałatka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje