Sałatka polska z białej kapusty - przysłała Lena

50 dag kapusty białej; kwaszony ogórek; owoc papryki czerwonej lub 2 pomidory; cebula; pół szklanki śmietany; płaska łyżka musztardy; sól; pieprz; kwas cytrynowy; zielony koper.

article cover
INTERIA.PL

Kapustę cienko poszatkować, włożyć na cedzak i zanurzyć do wrzącej wody na 4 do 5 min, odcedzić. Skropić kwasem cytrynowym, osolić, dodać łyżeczkę cukru i trochę pieprzu do smaku. Obrany, kwaszony ogórek, paprykę lub pomidory pokrajać w cienkie słupki, włożyć do kapusty. Oblać ją sosem ze śmietany i musztardy, posypać zielonym koprem, wymieszać.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas