Sałatka tatarska ze śledziem i ogórkiem

Nadesłane przez - Gastro Sfera.

Składniki:

- 4 płaty śledziowe firmy Seko. (matjas),
- 4 ogórki konserwowe,
- 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych,
- 1 mały słoiczek papryki konserwowej,
- 1 średnia czerwona cebula,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżki śmietany kwaśnej,
- pieprz do smaku,
- ½ pęczka kopru

Przygotowanie:

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Odsączyć i pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Smacznego!

Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje