Skrzydełka palce lizać - Daga

Składniki: skrzydełka od kurczaka, ketchup, miód, musztarda, przyprawa do żeberek w miodzie.

Przygotowanie

Reklama

Rozrabiamy przyprawę wg przepisu na opakowaniu, dodajemy łyżkę musztardy, dwie łyżki ketchupu, dwie łyżki miodu, obficie smarujemy skrzydełka układając je w trójkąciki, odstawiamy do lodówki na min. 5 godzin. Pieczemy 50-60 min aż do zrumienienia na blasze wysmarowanej oliwą, po pół godzinie przewracamy na druga stronę. Skrzydełka zajada się rękoma, palce lizać!

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje