Śledzie marynowane w oleju - Basia

1 kg śledzi matias ,0.5 kg cebuli, ziele ang, pieprz ziarnisty , 1 łyżka cukru, sól do smaku ,liść laurowy .

article cover
INTERIA.PL

Do 3 l wody wrzucić warzywa.przyprawy , zagotować i zostawić do ostygnięcia . Wymoczone śledzie zalać wywaem i zostawić na 12 godzin . /najlepiej na noc/ Następnie wyjąć śledzie z marynaty ,wyłożyć na płaski talerz lub deskę i każdy filet posmarować musztardą lub keczupem ,zwinąć w rulonik i przekuć wykałaczką .Tak przygotowane śledziki ułożyć ściśle w salaterce posypać drobno pokrajaną cebulka i zalać oliwką z olwek. Pozostawić również na 12 godzin . Podawać ozdabiając na przykład zieloną natką pietruszki. SMACZNEGO

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas